Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

21.01.2010

La Demarcació



La Demarcació Barcelonès pertany a: Minyons escoltes i guies de Catalunya

La Demarcació del Barcelonès de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya està formada per 34 agrupaments, dels quals 32 són a la ciutat de Barcelona, distribuïts pels diferents barris i districtes.

 Tria el teu Agrupament

El cens actual de la Demarcació del Barcelonès és de 2.973 persones afiliades, entre infants i joves, caps/es (monitors), formadors/es i responsables associatius escollits.

L’àmbit territorial d’actuació de la Demarcació és la comarca del Barcelonès. La Demarcació s’estructura en quatre sots-demarcacions/sectors, que agrupen dos o tres districtes de la ciutat:
 

Sector I: Sarrià - Sant Gervasi, Les Corts i Gràcia.
Sector II: Nou Barris, Sant Andreu i part d’Horta - Guinardó.
Sector III i Nord: Ciutat Vella, Sants - Montjuïc i fora de la ciutat de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de G. i l’Hospitalet de Ll.
Sector IV: Eixample, part d’Horta - Guinardó i Sant Martí.

La Demarcació participa de forma activa en diferents espais i entitats de la ciutat. A destacar:

  • Consell de la Joventut de Barcelona, i altres plataformes a nivell de districtes,
  • Consell Pastoral de la Diòcesis de Barcelona, representant la branca de joves,
  • Comissió Delegada del projecte Pla Educatiu de Ciutat de Barcelona

Recentment ha rebut el premi Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla per dos dels seus projectes: Casal d’estiu a l’escola Mestre Morera de Ciutat Meridiana i el Projecte Cau de l’Ubuntu, al mateix barri.

Un dels objectius estratègics de la nostre entitat és el treball en xarxa i col•laboratiu amb d’altres associacions de l’entorn. Tant els agrupaments de forma particular, com l’entitat a nivell col•lectiu, col•labora activament amb agents educatius, administracions públiques, Església i entitats del tercer sector per dur a terme la seva acció educativa.

A nivell d’agents educatius, en aquest darrer curs hem establert més relació amb escoles públiques que cedeixen els seus equipaments com a locals per als agrupaments en dies que aquesta no en fa ús. Alguns exemples serien CEIP Poeta Foix, CEIP Mestre Morera, CEIP Can Fabra, CEIP Ferran Sunyer, CEIP Fructós Gelabert, CEIP Auró i CEIP Sant Joan de Ribera, Escola Lys.
S’ha participat en diferents Plans Educatius d’Entorn de diferents barris de la ciutat. Alhora, es col•labora amb altres entitats d’educació en el Lleure de la ciutat. A destacar Escoltes Catalans i Acció Escolta, entitats membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.

A nivell d’Administració Pública, els agrupament i les sots – demarcacions participen en diferents espais de col•laboració a nivell de districtes. Principalment a les taules i plataformes d’entitats juvenils.

A nivell d’Església, actualment es té una participació activa en el Consell Pastoral de la ciutat a més de les diferents parròquies i esglésies on els agrupaments desenvolupen la seva activitat.

A nivell d’entitats del tercer sector, la Demarcació col•labora amb multitud d’entitats de la ciutat, associacions de veïns, associacions culturals, ONG’s de cooperació i desenvolupament, entre d’altres. Aquest curs cal destacar l’acord establert amb la ONGD Aigua per al SAHEL. La col•laboració es basa en el suport de la nostre entitat en diferents projectes de l'ONGD així com la col•laboració conjunta en accions i campanyes de sensibilització. L’entitat a la qual s’ha atorgat l’1% solidari del pressupost de la Demarcació.

Memòria del Curs 2010-11 de la demarcació Barcelonès

Memòria del Curs 2011-12 de la demarcació Barcelonès

Assemblea demarcació Barcelonès 10 de Novembre 2012

DESCOBRIM-NOS amb Gràcia i Assemblea Barcelonès 2012 tot un èxit!

 



Comparteix