Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

18.02.2010

Casal d'Estiu Escolta



Dintre del nostre marc d’actuació, l’educació en el lleure, fa un parell d’anys vàrem iniciar un projecte: el Casal d’estiu escolta, que persegueix el creixement i l’enriquiment personal de nens i nenes en el context urbà. La voluntat era portar a terme un casal d’estiu singular basat en els següents objectius:

- Analitzar els reptes educatius de l’entorn urbà per a dissenyar estratègies educatives que facilitin la identificació amb la ciutat.

- Dissenyar una proposta didàctica (conceptual i metodològica) que traslladi els valors i l’estil educatiu de l’escoltisme a una programació de casals d’estiu.

- Desenvolupar un model de gestió del projecte sostenible que reverteixi tant en els ciutadans beneficiaris del projecte com en la presència social de la pròpia associació i del centre educatiu.

El projecte porta dos anys funcionant al CEIP Mestre Morera de Ciutat Meridiana, a Nou Barris, amb un gran èxit degut a la participació activa de tota la comunitat. La continuïtat del projecte també ha estat possibles gràcies a les persones del propi barri que creuen en ell, i en la creació de xarxa i a la implicació de les diverses entitats.

 

Us adjuntem una presentació del projecte: http//www.escoltesiguies.cat/fitxers/presentacio_meg_casals.zip



Comparteix