Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

07.06.2010

Cicle de cinema a la fresca sobre mobilitzacions civils



T'agrada el cinema? T'interessen els moviments socials? Vols passar els vespres de juny i juliol veient pel·lícules i documentals a la freca i gaudint d'un pica-pica?

Doncs el CJB et convida al:

imatge_cicle_cinema

 

Calendari de sessions: (Totes es realitzaran a les 21'30h, al Complex Municipal Can Ricart (C/Sant Oleguer nº 10)

Dijous 10 de juny

Entitat promotora: Joves de Moviment Per la Pau (www.movimentperlapau.org)

Pel·lícula: Disarm (Mary Wareham i Brian Liu. 2009)

Sinopsi: Disarm analitza la situació de les mines antipersona al món, passant per països com Afganistán, Colombia o l'Iraq. Des del 1999 les mines antipersona estan prohibides gràcies a un moviment potent de la societat civil organitzada. El documental explica la qüestió des de la perspectiva de tots els actors implicats en la prohibició.

Curtmetratge: Campos de fuego (Salma Zulfiqar i David Gough. 2007)

Sinopsi: Durant el conflicte de l’estiu de 2006, l’exèrcit d’Israel va bombardejar el sud de Líban amb bombes de dispersió, armes recentment prohibides gràcies a un moviment de la societat civil internacional organitzada.

 

Dijous 17 de juny

Entitat promotora: Associació de Joves Estudiants de Catalunya (www.ajec.cat)

Pel·lícula: Sophie Scholl:Los últimos días (Marc Rothemund. 2005)

Sinopsi: Durant la devastadora ocupació d'Europa per Hitler, un grup de joves, majoritàriament universitaris, anomenat la Rosa Blanca, recorren a la resistència passiva com única solució per paralitzar als nazis. La única dona del grup, Sophie Scholl, no trigarà en convertir-se en una antinazi convençuda.

 

Dijous 1de juliol

Entitat promotora: Nexes Interculturals de Joves per Europa (www.nexescat.org)

Documental: El Forat (Chema Falconnetti. 2004)

Sinopsi: Documental que ens mostra les diferents maneres de resistència veïnal a les especulacions immobiliàries de Barcelona.

 

Dijous 8 de juliol

Entitat promotora: Unió de Joves (www.uniodejoves.org)

Pel·lícula: El hombre de hierro (Andrej Wajda, 1981)

Sinopsi: Aquest film reflexa el funcionament i l’extraordinària importància del moviment obrer Solidaritat en la Polònia dels anys 80. I com sense violència i amb el suport de la fe catòlica es varen aconseguir grans avenços socials i polítics.

 

Dijous 15 de juliol

Entitat promotora: Plataforma Aturem la Guerra (www.aturemlaguerra.org)

Pel·lícula: Invierno en Bagdad (Javier Corcuera, 2007)

Sinopsi: Aquesta pel·lícula explica les conseqüències de la invasió i l'ocupació de l'Iraq en la vida quotidiana de la població civil de Bagdad.

 

Dijous 22 de juliol

Entitat promotora: Xarxa d'enllaç amb Palestina (www.palestina.cat)

Pel·lícula: Més enllà del mur (Autoproducció)

Sinopsi: Documental sobre el projecte “Més enllà del mur. Cançons contra l´Apartheid”, de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina, que va portar a músics com Obrint Pas, Pau Alabajos, Cesk Fleixas i Nabil a Jerusalem, Betlem, Jenin, Nablus, Hebron, Acre... Aquest documental mostra com la música pot convertir-se en un instrument de solidaritat i resistència.

 

Dijous 29 de juliol

Entitat Promotora: Societat Civil Internacional de Catalunya (www.sci-cat.org)

Documental: Els joves i la pau (SCI-CAT)

Sinopsi: Reportatge que recull les darreres activitats de promoció de la cultura de pau organitzades per l´SCI – CAT: el curs dIntroducció a la conflictivitat del segle XXI, la gira de intercanvi d’experiències i d’estratègies de transformació pacífica, i la Trobada Internacional de Joves per la Pau.

 

Les entitats membres del CJB que han organitzat aquest cicle, també han elaborat el manifest: "Homenatge a la societat civil organitzada" .



Comparteix