Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

03.11.2016

Nou Decret de lleure i reunió informativa



Benvolguts/des,

Com probablement sabeu, l’1 de novembre ha entrat en vigor el nou Decret 267/2016 que regula les activitats d’educació en el lleure infantil en les quals participen menors de 18 anys i que incorpora canvis significatius en relació a l’actual Decret 137/2003.

Des de Minyons s’ha fet una notícia amb els canvis més importants a destacar i que us enumerem a continuació
  • L’obligatorietat de notificar les activitats d’una durada igual o superior a 2 nits consecutives.
  • La regulació de les activitats a partir de grups de més de 4 participants menors de 18 anys.
  • L’opció de presentar la notificació telemàticament fins 7 dies abans de l'inici de l'activitat. Presencialment segueix sent necessari fer-ho amb 20 dies d'antel·lació.
  • La incorporació de 3 nous tipus d'activitats esportives: casals esportius, estades o campus esportius i rutes esportives.
  • La regulació d'activitats del tipus escalada, vies ferrades, raquetes, alpinisme a l'alta muntanya, etc., es regeix pel decret 56/2003 d'activitats físicoesportives.
  • L’obligatorietat de dur a terme totes les activitats amb pernoctació en instal·lacions inscrites al Registre d’Instal·lacions destinades a infants i joves, excepte en el cas de ruta, camp de treball i acampada. Anteriorment es parlava de centres autoritzats.
  • La modificació de les ràtios que ha de complir l'equip de caps, de manera que sempre que hi hagi menors de 16 anys, serà obligatòria la presència com a mínim de dos dirigents. Tot l’equip dirigent ha d’estar present sempre durant l’activitat.
  • La incorporació de la definició del personal de suport (intendents), diferenciat de l'equip dirigent i dels participants. S'incorpora també l’opció que amb unes ràtios determinades puguin ser persones d'entre 16 i 18 anys.
  • L’obligatorietat que tots els membres de l'equip de dirigents i tot l'equip de suport tingui el certificat negatiu de Delictes de Naturalesa Sexual
Reunió informativa:
La Direcció General de Joventut organitza una Jornada Formativa sobre el Decret 267/2016, que regula les activitats d’educació en el lleure infantil en les quals participen menors de 18 anys, oberta a tot el sector, per tal d’explicar amb detall el contingut del nou Decret i resoldre els dubtes que puguin sorgir.

La jornada serà el dimecres, 16/11/2016, a les 18.00h, a la seu de la Direcció General de Joventut (c/ Calàbria, 147 – 08015 Barcelona)

També s'ha actualitzat l'apartat de la web per organitzar i notificar activitats d'educació en el lleure, amb un apartat específic sobre la nova normativa que podeu consultar.

La jornada és gratuïta però, per motius d’aforament, cal fer la inscripció prèvia al següent enllaç http://bit.ly/JornadaNOUDecretActivitats


Etiquetes

Comparteix