Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

La demarcació

La Demarcació del Barcelonès de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) engloba 33 agrupaments escoltes i guies de la comarca del Barcelonès. En l’actualitat som presents a les ciutats de Sant Adrià del Besòs, Badalona i Barcelona. Formem part de la Demarcació més de 2.300 infants i joves i més de 690 voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.

La Demarcació s’estructura en dues sotsdemarcacions:

  • Àrea Barcelonès-Muntanya: Districtes de Sarrià - Sant Gervasi, Les Corts i Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu i part d’Horta - Guinardó.
  • Àrea Barcelonès-Mar: Districtes de Ciutat Vella i Sants - Montjuïc, Eixample, part d’Horta - Guinardó i Sant Martí i municipis de Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat.

La Demarcació participa de forma activa en diferents espais i entitats de la ciutat. A destacar:

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.

Som 15.000 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 som voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.

Formem part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que agrupa 20.000 escoltes i guies al nostre país i que és reconeguda per les organitzacions internacionals del moviment escolta i guia. Amb 40 milions de membres arreu del món, l’escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta.

Tenim una Escola de Formació pròpia, on cada any centenars de persones obtenen títols oficials de monitor/a i director/a de lleure gràcies a les formacions vivencials que oferim formadors i formadores voluntaris.

També gestionem Campaments i Més, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la nostra botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Escoltes i Guies.

Comparteix