Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Equip Gènere

Campaments Generem! 2018-2019

L’Equip de Gènere de la Demarcació de Barcelonès pretén ser un grup de treball que vetlla per la incorporació de la perspectiva de gènere a tots els nivells dins l’organització de MEG: des de la tasca pedagògica amb infants i joves als agrupaments, fins a l’enfoc general de MEG i la Demarcació.

 

L’Equip està format per un grup de persones voluntàries que som o hem estat quel·les i caps que vetllem per fer del moviment un espai feminista.

 

AQUESTES SÓN LES TASQUES QUE DUEM A TERME COM A EQUIP:

 

Ponència de gènere a les FOCA’s: Ponència formativa per introduir temàtiques relacionades amb el gènere a cadascuna de les diferents FOCA’s de la Demarcació i per a que les caps i quel·les incloguin aquesta perspectiva en la seva tasca educativa, així com comptar amb el nostre suport.
Dinàmiques a consells: Acompanyem als consells d’agrupament que tinguin la necessitat i/o les ganes de sensibilitzar-se en la perspectiva de gènere. L’acompanyament el fem en diferents formats: 

  • Seguiment a consell
  • Creació i dinamització d’espais adequats a les necessitats de l’agrupament 
  • Facilitació de recursos i eines al consell
 

Dinàmiques per a branques: D'acord amb les necessitats que les caps i quel·les hagin detectat a la branca en relació al gènere, dinamitzem espais de cau o oferim recursos per a que les pròpies caps i quel·les ho facin.

 

Dinàmiques per a Taules de Sector: Participem dels espais dels diferents Sectors del Barcelonès que requereixin del nostre suport.

 

Gestió de situacions d’agressions masclistes i LGTBIQ+fòbiques: Acompanyament inicial en casos d'agressions dins dels Agrupaments i oferir recursos i informació sobre la situació actual dels protocols a més d’adreçar a entitats especialitzades.

 

Proposta d’activitats pels dies assenyalats (25N, 8M, 28J…): En col·laboració amb la resta d’equips de MEG i amb Escoltes Catalans i Acció Escolta, proposem activitats i construïm manifests per a dates assenyalades.

 

Campaments Generem!: Organitzem uns campaments durant les vacances de primavera en els que es fan xerrades, ponències i dinàmiques en clau de gènere i feminisme per a les unitats de PiC’s i TRUC/Rover/Klan  de les tres entitats de l’escoltisme català.

 

Com a persones que formem part de l’escoltisme estem en constant revisió i estem obertes a aprendre i nodrir-nos de la vostra participació i opinió. 

 

Si et ve de gust col·laborar i participar activament de l’Equip o et vols posar en contacte amb nosaltres, escriu-nos a: genere.barcelones@escoltesiguies.cat :)

 

Seguim sempre a punt per a que els caus siguin espais segurs i lliures de violències!

 


Comparteix