Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Truc de Barcelonès


Des de la demarcació es centren esforços en la branca de truc, els joves entre 17 i 19 anys, que és la darrera etapa del nostre mètode educatiu. Es parteix de la necessitat que en la etapa de joventut cal  aprofundir en la dimensió individual de la persona, potenciar la unitat com a grup de vida i obrir-se i relacionar-se amb l’entorn i la comunitat.
 

Projecte Macrotruc: Implicació social i servei

El projecte Macrotruc té per objectiu que els joves dels diferents agrupaments estiguin en contacte i puguin compartir i realitzar projectes d’implicació social i de servei.  Durant el curs es realitzen dues trobades amb tots els/les trucaries de la Demarcació del Barcelonès. La primera trobada, a principi de curs, s’anomena Fira d’entitats, i és en aquesta on es conviden a diferents entitats socials en les quals els joves puguin desenvolupar-hi tasques de voluntariat i de col·laboració. La segona trobada, a final de curs, consisteix en compartir i posar en comú les descobertes i vivències que els joves han fet durant el curs.

 

Revisió del Mètode pedagògic

Com a Minyons Escoltes i Guies s’ha elaborat una nova proposta de mètode pedagògic a nivell de branca de truc, per tal de actualitzar-la a la realitat actual i adaptar-la a les necessitats educatives dels nostres joves. Aquesta proposta pedagògica s’ha treballat amb diferents experts de l’àmbit universitari i educatiu, alhora que també de forma participada entre els responsables associatius de la nostre entitat.
Per aquest motiu es realitzen xerrades/formacions, per apropar, debatre i conèixer la proposta entre els animadors.

 

Comparteix