Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Truc de Barcelonès


Des de fa tres anys la demarcació centra esforços en la branca de truc, els joves entre 17 i 19 anys, que és la darrera etapa del nostre mètode educatiu. Es parteix de la necessitat que en la etapa de joventut cal  aprofundir en la dimensió individual de la persona, potenciar la unitat com a grup de vida i obrir-se i relacionar-se amb l’entorn i la comunitat.
 

Projecte Macrotruc: Implicació social i servei

El projecte Macrotruc té per objectiu que els joves dels diferents agrupaments estiguin en contacte i puguin compartir i realitzar projectes d’implicació social i de servei.  Durant el curs es realitzen dues trobades amb tots els/les trucaries de la Demarcació del Barcelonès. La primera trobada, a principi de curs, s’anomena Fira d’entitats, i és en aquesta on es conviden a diferents entitats socials en les quals els joves puguin desenvolupar-hi tasques de voluntariat i de col·laboració. La segona trobada, a final de curs, consisteix en compartir i posar en comú les descobertes i vivències que els joves han fet durant el curs.

 

Revisió del Mètode pedagògic

Com a Minyons Escoltes i Guies s’ha elaborat una nova proposta de mètode pedagògic a nivell de branca de truc, per tal de actualitzar-la a la realitat actual i adaptar-la a les necessitats educatives dels nostres joves. Aquesta proposta pedagògica s’ha treballat amb diferents experts de l’àmbit universitari i educatiu, alhora que també de forma participada entre els responsables associatius de la nostre entitat.
Per aquest motiu es realitzen xerrades/formacions, per apropar, debatre i conèixer la proposta entre els animadors.

Participació:

Fira 2011: 80 trucaires
Fira 2012: 50 trucaires
Fira 2013: 92 persones trucaires i animadors
 
MACROTRUC 2011: 150 trucaires i animadors
MACROTRUC 2012: 97 trucaires i animadors
MACROTRUC 2012-13: La primera Macrotruc va tenir una assistència de 130 persones. Es va dur a terme una xerrada pels animadors sobre el mètode. La segona Macrotruc va tenir una assistència de 75 persones. 

Mètode TRUC: 50 caps es van interessar pel nou mètode de truc i van assistir a les 2 xerrades que es van oferir des de la Demarcació.     

Comparteix