Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de la Catalunya Central

Demarcació de la Catalunya Central

La demarcació

La Demarcació de la Catalunya Central de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) engloba 19 agrupaments escoltes i guies a les comarques de l'Anoia, el Bages, el Moianès, el Berguedà i el Solsonès. En formem part uns 1.600 infants i joves i uns 450 caps i quel·les que fem de caps, formadors o responsables associatius.

A la Catalunya Central som un indret que ens agrada estimar-nos, agrupar-nos i gaudir plegades, és per això que cada dos anys ens trobem celebrant les nostres estimades trobades.
Per una banda, la Trobada de la Cançó, una trobada molt estimada on durant un cap de setmana fem activitats conjuntament i els agrupaments preparen cançons amb algun altre agrupament amb el motiu de promoure la cançó com a eina pedagògica per l’escoltisme.
Per l'altre la Trobada de Branques, on ens agrupem per edats durant un cap de setmana per permetre l’intercanvi entre infants i joves dels diferents pobles i ciutats de la demarcació, promovent la cohesió, i posant de manifest el sentiment de pertinença al moviment escolta i a la demarcació.

  

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.

Som al voltant de 15.000 infants i joves en més de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 som voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.


Formem part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que agrupa 20.000 escoltes i guies al nostre país i que és reconeguda per les organitzacions internacionals del moviment escolta i guia. Amb 40 milions de membres arreu del món, l’escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta.

Tenim una Escola de Formació pròpia, on cada any centenars de persones obtenen títols oficials de monitor/a i director/a de lleure gràcies a les formacions vivencials que oferim formadors i formadores voluntaris.

També gestionem Campaments i Més, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la nostra botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Escoltes i Guies.


Comparteix