Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

24.04.2008

Premis Jaume Ciurana 2007



Aquests premis distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret dels Països Catalans En favor de les persones o En la millora de l’entorn natural. En aquesta edició s’hi han presentat nou i tres grups en cadascun d’aquests dos àmbits.
El jurat dels premis, presidit pel director general d’Acció Cívica, Josep Maria Civis, ha comptat amb la participació de la vídua de Jaume Ciurana, Dolors Llevadot; el representant de la Secretaria General de Joventut, Ramon Torrents, i els representants del Grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, Manuel Subirà i Ramon Bossa.
 
Els premis “En la millora de l’entorn natural” han estat:
 
  • Primer premi, per a la Unitat de Ràngers/Noies Guies de l’Agrupament Escolta i Guia Pla de l’Estany, per les tasques de senyalització i condicionament de la ruta natural de Molló al Grell, pel Camí dels Bedollars.
  • Segon premi, per a l’Agrupament Escolta i Guia Flos i Calcat, d’Arenys de Mar, per les tasques de neteja i condicionament de la zona verda de l’Hort del Bisbe de Can Quintana, per a la posterior plantada popular d’arbres i arbusts.
  • Tercer premi, per al grup d’infants i joves del MIJAC de Barcelona i Terrassa, que van participar activament en la Jornada de Reforestació a la Serralada de Marina. 
Els premis “En favor de les persones” han estat:
 
  • Primer premi, per als components del Truc de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, de Sant Boi de Llobregat, per haver dedicat el seu Camp d’Estiu a proporcionar una setmana d’activitats lúdiques i educatives als infants del poble de Duesaigües (Baix Camp), de 211 habitants.
  • Segon premi, per als monitors i animadors de l’Esplai El Timbal, del barri Germans Sàbat, de Girona, per millorar la qualitat del lleure dels joves i adolescents en situacions de risc social.
  • Tercer premi, per als joves voluntaris del Club CAR de Vic, per la seva col·laboració al servei de vacances de persones amb discapacitat intel·lectual.

Moltes felicitats a els guanyadors d'aquests premis i en especial als R/NG del AEiG Pla de l'Estany i a l'AEiG Flos i Calcat, tots dos de la nostra demarcació.

 



Comparteix