Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

30.10.2008

Fundació Sant Jordi



La Fundació Sant Jordi de la Demaració diocesana d'Escoltisme de Girona es una pia Fundació autònoma, que està al servei i vol promoure l'educació integral dels infants, adolescents i joves de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de la Demarcació de Girona. L'objectiu de la fundació es l'educació d'aquests nois i noies com a ciutadans responsables i cristians conscients, seguint els principis i el mètode escolta fundat per Lord Baden-Powell

La fundació té com a finalitats:

  1. Fomentar l'anunci de Jesucrist en la vida escolta i guia, per crèixer l'Església enmig dels nois i noies
  2. Fomentar els valors de servei als altres, de la solidaritat, de l'austeritat i de l'acolliment, vertebrats per la visió cristiana de l'home i la pròpia responsabilitat familiar, social, cívica i nacional
  3. Promoure a nivell de caps educadors trobades de formació integral i de celebració de la Fe, des de l'estil escolta i guia, d'acord amb l'esperit de l'Escoltisme Catòlic, segons reflexa la Carta de l'Escoltisme Catòlic, aprovada per la Santa Seu (14.IV.78)
  4. Donar suport a l'atenció a la infància i a joventut escolta i guia en cadascun dels agrupaments de la diòcesi de Girona, a partir de les activitats escoltes a on la dimensió cristiana hi estarà integrada.

El patronat.

El govern , direcció, administració i representació de la Fundació corresponen a un Patronat integrat per:

  • Dos membres triats entre els càrrecs electes en actiu de MEG de la Demarcació de Girona (Anna Camacho i Vicenç Sánchez)
  • El Consiliari en actiu de MEG de la Demarcació de Girona (Sebastià Aupí)
  • Dos membres triats entre la Taula de Caps d'Agrupament de MEG de la Demarcació de Girona (Àngel Badalló i Marta Vila)
  • Tres membres d'antics escoltes, designats pel Sr. Bisbe un cop presentats pels altres membres del Patronat, que ostentaran els càrrecs de president/a, secretari/a i administrador/a (Esperança Picazo, Josep Vila i Albert Maspoch)


Comparteix