Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

30.06.2009

Contra la Crisi a l'estiu: Associacionisme Educatiu!



Les entitats d’associacionisme educatiu reivindiquen la seva proposta al blog “contralacrisialestiu”
L’acció comunicativa neix aprofitant l’arribada de l’estiu i les activitats que aquestes entitats ofereixen de manera alternativa a municipis i empreses.

 

Les entitats d’associacionisme educatiu infantil i juvenil han llançat aquest migdia la campanya “Contra la crisi a l’estiu, associacionisme educatiu!”. La iniciativa, que
està centrada en el manifest que s’ha penjat a www.contralacrisialestiu.org, pretén reivindicar els valors i la tasca diària d’aquestes associacions front a l’oferta estacional d’activitats de lleure que municipis, empreses i fundacions
organitzen amb l’arribada de l’estiu.

El manifest assenyala el valor afegit que representa involucrar a joves voluntaris units al voltant d’un projecte de transformació social basat no en oferir un servei a les famílies sinó en promoure la ciutadania activa d’infants i joves al llarg de tot l’any de manera altruista.

Segons el manifest, les empreses i fundacions estan usant la crisi econòmica per mobilitzar fons públics i privats addicionals, que les entitats promotores de “contralacrisi” entenen que haurien de ser dirigides cap a iniciatives amb el valor afegit de crear teixit associatiu i una societat activa. Així mateix, l’acció comunicativa critica la presència desmesurada de les propostes empresarials als mitjans de comunicació i la poca repercussió que es dona a les activitats d’aquestes xarxes i associacions, que mobilitzen -ara l’estiu i al llarg de l’any- més de 30.000 infants i joves d’arreu de Catalunya.



Comparteix