Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

13.01.2010

Jornada Joves 2.0 i Privacitat 27.1.10



L’Agència Catalana de Protecció de Dades organitza, el proper 27 de gener, la jornada “Joves 2.0 i Privacitat” al CosmoCaixa de Barcelona.

Aquesta jornada planteja la necessitat de millorar i ampliar el coneixement de la protecció de dades en l’àmbit dels professionals de l’educació.

En l’actualitat, l’alt ús d’Internet i dels videojocs que fan els menors fa necessari conèixer l’entorn de les xarxes socials per on es mouen i, alhora, millorar el coneixement dels formadors en l’àmbit de la protecció de dades dels menors.


La conferència inaugural l’encapçala la doctora i psicòloga britànica Tanya Byron. La Dra. Byron ha realitzat, per encàrrec del govern britànic, l’informe Safer Children in a digital world. Entre d’altres conclusions Byron afirma que és imprescindible que les famílies s’impliquin en l’educació digital dels fills, tot i existir una fractura generacional entre ells. S’ha d’ajudar els menors i els seus pares a aconseguir la seguretat en línia. Tanya Byron destaca en l’informe que reduir la accessibilitat a continguts perjudicials i restringir-ne l’accés i augmentar la confiança del menor per navegar més segur per Internet són uns dels mecanismes per gestionar els riscos en línia per als menors.

L’objectiu de la jornada és donar suport i augmentar la sensibilització i conscienciació dels educadors i de tots aquells que treballen amb menors. Les famílies i els educadors són fonamentals per ensenyar-los a navegar segurs per Internet.

A la jornada hi participaran diversos professionals, tant de l’àmbit privat com públic, que ajudaran a comprendre i a utilitzar millor la informació que disposem sobre seguretat a Internet.

Per a més informació i per formalitzar la inscripció, podeu consultar el programa.

També podeu consultar el bloc d’aquesta jornada del Departament d’Educació.

Cordialment,

Esther Mitjans Perelló
Directora de l'Agència Catalana de Protecció de Dades



Comparteix