Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

02.02.2010

Subvenció - promoure l'us de la llengua catalana



La Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya ha convocat un concurs públic per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure els usos de la llengua catalana a Catalunya, per a l’any 2010.
 
Les subvencions que preveu aquesta convocatòria es regeixen per l’Ordre VCP/38/2009, de 3 de febrer, per la qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure els usos de la llengua catalana a Catalunya i per la normativa general de subvencions.
 
L’objecte és promoure iniciatives que incloguin actuacions específiques per fomentar els usos de la llengua catalana a Catalunya. Són matèria daquesta convocatòria les actuacions que contribueixin a promoure lús del català en les comunicacions quotidianes en àmbits en què lús de la llengua catalana és deficitari i, preferentment, les actuacions següents:
a) Les actuacions que promoguin lús del català en làmbit laboral i empresarial.
b) Les actuacions que promoguin lús del català en làmbit jurídic i judicial.
c) Les actuacions que promoguin lús del català en làmbit de la salut.
d) Les actuacions de foment de lús del català que tinguin com a persones destinatàries la joventut (de 15 a 29 anys).
e) Les actuacions de foment de lús del català que tinguin com a persones destinatàries les que habitualment no parlen català.
f) Les actuacions que semmarquin en les campanyes de foment de lús del català que impulsi la Secretaria de Política Lingüística.
g) Les actuacions que sinsereixin en el marc i la filosofia del programa Voluntariat per la llengua”.
 
Poden optar a aquestes subvencions les entitats privades sense finalitat de lucre que tinguin la seva seu en l’àmbit territorial de Catalunya, els col·legis professionals de Catalunya, les organitzacions empresarials, les organitzacions sindicals i les federacions esportives catalanes que tinguin previst dur a terme actuacions específiques per fomentar lús del català.
 
El termini de presentació de sol·licituds i de la documentació que cal adjuntar és dun mes a partir de lendemà de la publicació daquesta Resolució al DOGC (publicada l'1/02/2010). Pel que fa a la justificació de l'actuació subvencionada, el termini màxim de presentació de la documentació justificativa que estableix la base 12 de l’Ordre que regeix la concessió d’aquestes subvencions és de dos mesos a comptar des de la finalització de l’activitat subvencionada i, en tot cas, no podrà superar el 31 d’octubre de 2010.



Comparteix