Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

16.02.2010

Pinya de Rosa amb Haití



Després del fort terratrèmol viscut a Haití el passat dimarts 12 de gener, des d’una unitat de Ràngers i Noies Guies de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa es va creure oportú organitzar quelcom per tal de guanyar diners, enviar-los a Haití i d’aquesta manera ajudar a la reconstrucció de la zona.

Com cada dissabte, el dia 16 de gener, teníem cau de 16h a 18h de la tarda i en arribar alguns nens van començar a parlar del terratrèmol que hi havia hagut. Per si algú no estava al cas del que havia succeït, vam decidir buscar a Internet un documental on hi poguéssim observar com havia quedat el país i vam veure la quantitat de morts i afectats que hi havia. Un cop acabat el documental, veient les dures condicions en que es trobava sotmès el país després del terratrèmol, un dels nens va plantejar la possibilitat d’organitzar-nos i intentar guanyar diners per enviar-los-hi. 

Cal destacar que la unitat pionera d’aquesta iniciativa per ajudar a Haití està formada per una vintena de nens i nenes d’entre dotze i catorze anys amb els seus respectius caps, però el cert és que quanta més gent s’hi involucri, més ressò tindrà i l’ajuda que enviarem serà major. Així doncs, seguint alguns dels valors comuns en els escoltes com la solidaritat i la cooperació, es va decidir proposar el projecte a la resta de l’Agrupament, per tal de moure’ns conjuntament per ajudar, aquest cop, a Haití.

Al llarg de la història, des de l’Agrupament, s’han dut a terme diverses iniciatives semblants amb l’objectiu d’ajudar a zones afectades per catàstrofes naturals com, per exemple, la zona afectada pel tsunami en el seu moment. D’aquesta manera, aquest cop, els escoltes de l’Agrupament del poble, amb l’ajuda del Consell Local de joventut i de la Colla Gegantera proposem un seguit d’activitats per tal de guanyar diners i a través de la Creu Roja enviar-los a Haití per ajudar a reconstruir el país.

Horari de les activitats

Dissabte, 27 de Febrer del 2010

  • 10:00 Inscripcions de la bicicletada a Plaça Espanya
  • 10:30 Inici de la bicicletada titulada: Pedalem per Haití
  • 11:00 Muntatge de la fira solidària a Plaça Espanya que durarà tot el dia*
  • 11:30 Arribada de la bicicletada a Plaça Espanya on es donaran Aigua i fruita als participants.
  • 17:00 Inici del conta contes a Plaça Espanya
  • 18:·00 Inici cercavila de la colla gegantera i altres entitats
  • 18:30 Xocolatada Popular
  • 19:30 Encesa d’espelmes a terra amb la frase: Junts per Haití
  • 20:00 Final de l’acte

* La fira solidària durarà tot el dia. Estarà formada per diferents taules on a cada una es realitzaran activitats i tallers muntats pels nens: scalextric, taller de trenes, Ping Pong, murals, passada d’un vídeo d’Haití...

 

 



Comparteix