Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

03.03.2010

Flos i Calcat - Escudella de recapte



Quan fa fred i a sobre estem constipats, què és el millor? Doncs una escudella! Ja se sap que la de l’àvia sempre és la millor, que a alguns els hi agrada molt salada, d’altres li posen més o menys verdures i altres enlloc de pollastre hi posen pernil...ara imagineu-vos una escudella de vuit-cents litres amb tot i més! Doncs si, això existeix i es fa cada any per època del Carnestoltes a Arenys de Mar. Ara ja fa més de vint-i-cinc anys es va organitzar per primera vegada una escudella de recapte. No sabem si per seguir una tradició que avui es desconeix, si potser perquè una colla d’amics sense diners es van ajuntar i amb el què tenien van fer un bon caldo, o potser per preparar-se pels dies de quaresma, en tot cas, s’iniciava un costum que acabaria en tradició per l’AEiG Flos i Calcat d’Arenys de Mar. Al principi, convidat per un arenyenc, en Pep Salsetes feia de cuiner, més tard, a mitjans dels noranta, l’escudella ja era plenament una tradició duta pels escoltes i encara avui és així.

Ens reunim de bon dematí i preparem taules i cadires, sorra, foc i una olla ben gran que durant 12 hores bull sense parar amb tot el fato que ens porten els vilatans i el que recollim dels mercats, primer les verduretes; col, pastanagues, api, naps i a mig matí la carn; gallina, orella i morro de porc, pollastre, ossos fins que al final es posen les patates, cigrons, botifarres, la pilota, entre d’altres, i la més famosa de la nit, la pasta! Es serveix a les 8 i des de fa tres anys la Banda de l’Escola de Música ens acompanya amb el seu repertori. Amb la menja s’acompanya una mica de vi, i la gent porta les carmanyoles i fins i tot olles soperes! Ningú no s’ho perd i de fet, repeteix l’any següent!

 



Comparteix