Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

30.09.2010

Resultat estudi FCEG



Com recordareu, el novembre de 2009 es va decidir a les respectives a assembles de les entitats de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG) iniciar un procés democràtic, participatiu i transparent de diàleg i anàlisi entre les associacions d’escoltisme i guiatge del nostre país, per avançar cap a una identitat col·lectiva i cap a una unitat d’acció, que enfortissin globalment el moviment escolta i guia a Catalunya.

Durant aquest 2010 les tres entitats de la FCEG hem treballat conjuntament per a l'elaboració d'un estudi de la situació actual de l'Escoltisme i el Guiatge a Catalunya. L'objectiu d'aquest estudi és recollir de manera objectiva i propera als agrupaments l'estat de l'escoltisme i el guiatge a Catalunya fent especial èmfasi als aspectes socials, educatius i polítics del país. Els resultats ens han de permetre tenir una visió amplia i real de la FCEG i les seves entitats membres, servint, a la vegada, per identificar els reptes de l'Escoltisme i el Guiatge avui a Catalunya.


Per tal de dur a terme aquest estudi s'ha treballat en quatre línies d'acció:

1. Recollir i contrastar dades i opinions de tots els agrupaments que conformen la FCEG.
2. Coneixement mutu de les organitzacions des del marc organitzatiu, pedagògic, ideològic i estratègic.
3. Anàlisi de diferents models d'organització en organitzacions escoltes i guies mundials.
4. Seminaris per a recollir l'opinió del paper de l'escoltisme i el guiatge avui a Catalunya.

És per tot això, que avui i després de tota aquesta feina dels últims mesos, us fem arribar el resultat de tota aquesta feina feta en el procés a través del document que us adjuntem en el següent enllaç:

https://www.escoltesiguies.cat/ftpsecretaria/Estudi_FCEG2010.pdf

Del què es tractaria ara, és que féssiu màxima difusió d'aquest document entre tots els caps dels vostres agrupaments, perquè estigui a l'abast de tothom del moviment.

Gràcies a totes i tots haver col·laborat en aquest estudi que ens permet emmarcar millor la realitat de l'Escoltisme i el Guiatge al nostre país.



Comparteix