Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

23.02.2011

Els Pioners i Caravel•les de l’AEiG Sant Pere guanyen el premi al Iglú Millor Construït



 Aquest cap de setmana es va celebrar l’Ohmamiglú 2011, la XV Trobada dels Constructors d’Iglús que organitza  anualment l’Associació de Constructors d’Iglús de Catalunya.

La trobada d’aquest any va comptar amb més de 150 participants, famílies i entitats, les quals es van trobar el 19 i 20 de febrer al Pla d’Anyella (Municipi de Toses), situat al cantó de les pistes d’esquí de la Molina.

Entre les moltes persones que van formar part d’aquesta quinzena trobada, s’hi trobaven els disset membres del grup Pioners i Caravel·les de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere de Figueres. Malgrat la manca de neu, aquest grup de joves entre 14 i 17 anys van aconseguir construir quatre iglús habitables en només sis hores.

Gràcies a la dedicació i constància dels figuerencs, els quals van construir quatre iglús en temps record tenint en compte la seva poca d’experiència (hi participaven per primer cop), va fer que els Pioners i Caravel·les s’emportessin un dels dos premis que donava l’associació organitzadora: el premi al Millor Iglú Construït.

A banda de l’entrega de premis, l’Associació de Constructors de Iglús de Catalunya també va programar una varietat d’activitats i xerrades pel dissabte a la tarda, fet que va mantenir entretinguts als assistents fins ben entrada la nit. Finalment, el diumenge pel dematí, i després d’haver dormit als iglús com autèntics inuits (nom que es dóna als membres del poble esquimal), els participants es van acomiadar de l’Ohmamiglú 2011 amb una bona tassa de xocolata calenta i la citada entrega de premis.



Comparteix