Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

28.02.2011

Projecte ramader als Campaments de refugiats Sahrauís - AEiG Montpalau i Col.lectiu de Joves pel Sàhara



 És un projecte on hi participen 10 caps del Cau de Pineda, que portaran a terme un projecte solidari als campaments de refugiats sahrauís, al sud oest del desert d’Algèria. El projecte d’aquest any és ramader i l’objectiu és comprar un ramat de xais i fer un tancat pels animals, al centre de mutilats de mines antipersona. El projecte permetrà als interns l’autosufuciència pel que fa a obtenir llet i carn pel seu consum.

Enguany, també tenen previst anar a Dajla, el campament de refugiats més allunyat.

Els pinedencs també es trobaran amb escoltes sahrauís; un moviment molt valorat en un context difícil.

Durant el viatge viuran amb les famílies dels infants que passen l’estiu a Pineda i l’Alt Maresme en el programa d’acolliment que es fa cada any.

Els pinedencs també faran altres visites com ara al centre de joves amb minusvalia psíquica, i a escoles, així com al centre de formació de dones, entre altres.

El viatge també servirà per dur medicaments bàsics, material escolar i roba d’abric, tal i com ja van fer l’any passat. Gairebé mitja tona de material.

Els pinedencs faran el viatge del 7 al 20 de març.  El viatge compta amb el suport del Cau pinedenc i d’una subvenció de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Per finançar el projecte s’han fet concerts, un vermut i un berenar popular, entre moltes altres iniciatives a les escoles i gràcies a donacions particulars i de centres mèdics.

Els costos del viatge van a compte de cada membre del grup.

A la tornada, us prometem una fotografia i el relat de la nostra experiència.

Aplicarem la Llei Escolta en un viatge apassionant i solidari. Sempre a Punt!

Fins aviat!

Més informació a:

www.pinedatecau.cat 

 



Comparteix