Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

30.03.2011

Projecte al Sàhara - AEiG Montpalau



 Un grup de 10 caps del Cau de Pineda i membres del Col.lectiu de Joves pel Sàhara hem dut a terme un projecte als campaments sahrauís, al mig del desert més àrid de la terra. Els refugiats sahrauís viuen expulsats del seu país, es pot dir que en terra de ningú, a la Hamada de Tinduf, dins territori algerià, a l’espera de poder tornar, tal i com diu el procés de pau signat per l’ONU.

Mentre esperem que així sigui, estem entossudits en deixar el món una mica millor de com l’hem trobat, i hem dut a terme un projecte ramader al centre de mutilats de mines antipersona Martir Chereif dels campaments sahrauís.

Sents impotència i vergonya de veure el resultat de les mines en les persones, els infants, i de conèixer els governs que les han venut, entre ells, el govern espanyol. I encara més, quan veus l’acolliment que et donen els que ho van patir en pròpia pell, o amb la mort dels seus familiars, pares i fills.

La nostra il.lusió ha fet que el nostre projecte hagi estat un èxit, amb la compra d’un ramat de xais, i la construcció d’un tancat gràcies a moltes aportacions voluntàries i sinceres, i al nostre treball durant tot un any. Això donarà als interns llet diària i carn.

La generositat del poble sahrauí no es pot explicar fàcilment. Donar-ho tot és fàcil de dir, però no tant de fer. I ells ho fan a cada moment!

I els amplis somriures, malgrat allò que els toca viure, et remenen per dins. Petits detalls quotidians al bell mig del desert et fan pensar i créixer, sobretot des d’un punt de vista espiritual.

Us podeu creure que un cop marxes, deixes amics de veritat? Però si només hi has conviscut durant un dies!

La transparència de la seva mirada, sincera i sense por, és una lliçó de vida.

I volem insistir en la injustícia mundial que viu el poble sahrauí, oblidat pels mals governs. I perquè puguin tornar a la seva terra, on hi creix l’herba, on s’hi pot notar la frescor, i on s’hi veu el mar. No ens cansarem de demanar llibertat per aquest poble; per tots els pobles!

La pols que ens hem endut a les orelles, i les durícies a les mans, només són un petit testimoni de la seva lluita per tirar endavant.

El comiat va ser curt i intens. A l’estil sahrauí. Perquè ells saben que sempre hi ha un dia en que tornes. D’això, n’estem convençuts!

Més informació a www.pinedatecau.cat

Us deixem les aparicions als mitjans de comunicació que aquest projecte ha generat:

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/387585-solidaritat-que-fa-feina.html

http://www.elpunt.cat/pinedademar.html

http://diarimaresme.com/2011/projecte-ramader-als-campaments-sahrauis/  
http://www.radiocanet.cat/canet/veure/joves_pel_sahara_de_pineda
http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=4869
http://www.grn.es/mcu/itaca/radio_pineda/cercadors/detall_noticia.phtml?ID=12322
http://www.grn.es/mcu/itaca/radio_pineda/cercadors/detall_noticia.phtml?ID=12214
 
+ entrevistes a Ràdio Pineda (3), Ràdio Marina (2), Ràdio Estel (2), Ràdio Canet (2), Ràdio Tordera, Ràdio Calella, entre altres.
Cròniques emeses a totes aquestes emissores més Ràdio Blanes, Ràdio Palafolls, Ràdio Calella, etc.
Crònica impresa a la revista Cafè amb llet -edició mes de març-



Comparteix