Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

13.03.2013

Trucada 2013 a Calella



 La Trucada és la trobada de TRUC de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

 El proper cap de setmana 16 i 17 de març de 2013 se celebrarà a Calella la Trucada 2013. Aquesta és la trobada de la unitat de TRUC (joves d'entre 17 i 18 anys) de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. Enguany l'Agrupament Escolta Montnegre de Calella és l'encarregat d'organitzar aquesta trobada anual.
Més de 80 escoltes, entre TRUC i els seus animadors, participaran a la Trucada, la
seva trobada anual.
Truc és el nom del grup d'escoltes que té entre 17 i 18 anys i que significa “tots a la recerca d'un compromís”. El seu projecte es basa en descobrir la realitat de l'entorn per tal de fer un servei, un compromís per deixar el món millor de com l'hem trobat.
Així doncs, els participants a la Trucada faran en primer lloc una descoberta i després un servei. Les descobertes es faran a Calella a diverses entitats d'acció social i en indrets on es pugui conèixer la història de la Ciutat. Així doncs podran descobrir com treballen les Filles de Sant Josep de Calella, popularment conegudes com las “hermanitas”, amb el seu projecte Nova Llavor, l'associació Bafalay, Amics Solidaris de la Casamance o el menjador social de la Parròquia Sant Joan Baptista de Poble Nou de Pineda de Mar. Per altra banda podran conèixer una part de la història de Calella amb visites al refugi antiaeri del Parc Dalmau, el Far i les Torretes de Calella.
Després de dinar aniran cap a ca l'Estolt, serra del Montnegre, per fer tot d'activitats i dinàmiques. Allà muntaran un campament i passaran la nit. L'endemà al matí un total de tres camps de treballs simultanis ajudaran a rehabilitar zones concretes de la Serra del Montnegre, d'aquesta manera realitzaran el Servei.
Un cap de setmana ple de bons moments, de descoberta i de servei, però sobretot un cap de setmana per a conèixer-se i veure que l'Escoltisme és un moviment global, que no comença i acaba a l'Agrupament del poble, sinó que és una realitat compartida per joves de tot el món.
 


Comparteix