Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

19.03.2013

Premi fundació Lluis Carulla - AEiG Montpalau



 L'AEiG Montpalau, de Pineda va rebre un Premi d'Educació en el Lleure dotat amb 4.000 euros pel seu projecte de Recuperació de l'Aplec de l'Erola d'Hortsavinyà. T'expliquem com va anar l'acte de lliurament, aquest 18 de març a Barcelona.

Més de 70 projectes es van presentar als Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla, destinats a promoure projectes i reconèixer experiències i trajectòries d’entitats d’educació social i de lleure. Però només una entitat i cinc projectes van ser guardonats: entre ells, la Recuperació de l'Aplec de l'Erola d'Hortsavinyà, de l'AEiG Montpalau.

 

Recuperar un entorn natural i una festa tradicional
El jurat va decidir premiar-lo "perquè és un projecte iniciat per joves i gestionat per ells mateixos, que ha implicat un gran nombre de persones, associacions i agents educatius. Amb èxit han aconseguit recuperar un entorn natural i una festa tradicional que ja no es realitzava: l’Aplec de l’Erola d’Hortsavinyà, una activitat genuïna de la població celebrada el dilluns de pasqua, en la qual han dinamitzat un mercat de pagès, la missa i els goigs, una ruta, jocs i balls tradicionals. Un grup de joves de l'AEiG Montpalau, fent servei, ha encoratjat un gran nombre de persones perquè no es perdi una tradició i un espai natural."

Els altres premiats
També van ser premiats els següents projectes i entitats:

Premi a la Trajectòria: Fundació La Roda, de Barcelona
“Esfera Jove”, de la Fundació Marianao, de Sant Boi de Llobregat
Aprenentatge i Servei al Centre Penitenciari Lledoners, de l’Associació Presons pel Canvi, de Barcelona
Gaudim la cultura, del Grup Infantil Sant Cosme (Fundació Catalana de l’Esplai), d’El Prat de Llobregat
Faig el que vull, de l’Associació Educativa Integral del Raval i l’Associació Candela, de Barcelona
Més informació sobre els projectes i les entitats guardonades aquí.

Reivindicació de l'educació en el lleure
"Cal tenir present la fortalesa i el dinamisme de l'educació en el lleure al nostre país" Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla

“El país passa dificultats però té la sort de comptar amb una societat civil implicada amb l'entorn" Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família

"Ens cal una educació en el lleure comunitària i transformadora, amb impacte a la societat" Marta Rosàs, membre del jurat

L’acte de lliurament dels premis va estar presidit per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. També hi van assistir el director general de Joventut, Toni Reig; la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla; el director de la Fundació, Carles Duarte; i el president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Sergi Contreras; entre altres.

El jurat dels premis estava format per Josep Gonzàlez-Agàpito, Sergi Contreras, Carles Barba, Rosa Maria Pujol, Rafa Ruiz de Gauna i Marta Rosàs.

Per part de MEG hi van assistir membres de l'agrupament, de la Demarcació de Girona i de la Taula Executiva.



Comparteix