Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

09.04.2013

Els Llops i Daines de Pineda participen en una experiència única amb un llop ibèric al Montseny



 Els nens i nenes han entrat en contacte directe amb la Lupus, una lloba preparada per interactuar amb persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals.

Els Llops i Daines de l’AEiG Montpalau, de Pineda, han conegut de primera mà un dels animals que dóna nom a la branca. Han estat en contacte directe amb la Lupus, una lloba cuidada pel naturalista Ignasi Castellví, un dels millors coneixedors d'aquesta espècie animal a Catalunya.

Es tracta d’un projecte d'educació ambiental pioner que utilitza una lloba (Canis Lupus Signatus) per interactuar amb nens i persones amb dificultats físiques o intel·lectuals. Aquesta lloba ha estat preparada des del naixement per estar amb les persones, tot i que continua essent un animal salvatge.

A través de l'experiència, els nens han conegut de primera mà aquest animal i han après que el llop ibèric no ha representat mai un perill, ja que en estat salvatge té molta por als humans i és molt fugisser. El llop però, sempre ha competit amb l'ésser humà per l'alimentació i aquest fet l'ha convertit en un dels animals més perseguits des de temps immemorials ja que en ocasions ha atacat els ramats.

El Cau de Pineda ha volgut participar en aquesta experiència única i apassionant per transmetre criteris i valors sobre la importància de la conservació del medi natural i de la nostra fauna salvatge genuïna. Com diu la Llei Escolta Internacional, “estimem la natura i protegim la vida”.

El nom que té la branca de Llops i Daines prové, justament, de les possibilitats que té fer la feina en equip, i del fet que tots som importants quan volem liderar un projecte.

Aquesta experiència, en què també hi ha participat la unitat de Pioners i Caravel·les, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’agrupament i l'Associació Signatus de protecció del llop ibèric.

 



Comparteix