Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

28.05.2013

Revetlla de Sant Joan amb la participació de 11 entitats blanenques



Comença l’estiu amb la popular celebració de la Nit de Sant Joan. El proper 23 de juny, el Passeig de Mar acollirà el conjunt d’actes de la revetlla popular organitzada per l’Acció Cultural Es Viver, la Colla de Diables Sa Forcanera, Fondistes Blanes i l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa.
Al llarg de la tarda, el passeig serà l’escenari de diferents activitats per a tots els públics. Enguany la celebració començarà el mateix dissabte a les 18h de la tarda amb una xocolatada popular a càrrec de l’Associació Amics de la cultura asiàtica. Després, a un quart de set, es podran escoltar contes infantils gràcies a Amics de Joan Petit-Nens amb càncer, i en acabat començaran els tallers: cada nen i nena tindrà l’oportunitat de construir un ninot amb cartrons i material reciclat i Morralla Espai Creatiu proposarà a tots els i les joves una dinàmica per cremar a la foguera desitjos per el nostre poble.
Una de les novetats d’aquest any és la “I Escalada a Sant Joan”, organitzada pels Fondistes Blanes. A dos quarts de set de la tarda es donarà la sortida de corredors i caminants que pujaran al castell per la via directa: les escales. Les inscripcions per participar-hi tenen un cost de 3€ i es faran el mateix dia a partir de dos quarts de cinc de la tarda davant del monument de la Sardana al Passeig de Mar.


Al llarg del vespre continuaran les col•laboracions de diverses entitats. A partir de les set hi hauran les actuacions de l’Esbart Joaquim Ruyra, la Colla Sardanista Sa Palomera i la Colla Gegantera de Blanes, que portarà els ninots i els desitjos a la foguera. Cap a dos quarts de nou arribarà la Flama del Canigó, que aquest any haurà estat recollida pels Fondistes Blanes al mateix cim de 2.784 metres d’alçada i corrent en relleus al llarg de 170km fins a Blanes. Després de l’encesa de la foguera, que contarà amb la participació de la Colla de Diables Sa Forcanera, es farà entrega del premi La Flameta i es llegirà el manifest de Sant Joan a càrrec de Es Viver.
El sopar de revetlla, a càrrec de l’AEiG Pinya de Rosa, es començarà a repartir a dos quarts de deu i constarà de botifarra amb seques, pa amb tomàquet, copa de vi o aigua, coca i cava. La venda de tiquets anticipada, que tindrà un preu de 7,50 euros, es farà al Bar Rafael (Plaça Verge Maria), Can Bitlloch (Carrer Nou núm. 9) o a la botiga Xamfrà (Carrer Enric Morera núm. 4). Si queden tiquets, es podran comprar el mateix dia al Passeig de Mar al preu de 8,50 euros.
I per tancar la nit de foc i pólvora hi haurà concerts i música per ballar fins que surti el sol. A partir de dos quarts de deu començarà la gresca amb balls tradicionals, després hi haurà les actuacions dels grups Komplot i Paràsits i, perquè no pari la festa, hi haurà la música del Dj Bullanga fins a les 3 de la matinada.

 



Comparteix