Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

26.11.2013

Hem fet el cim!



L'Equip Montaltreck ha fet el cim de l'Island Peak a l'Himàlaia, de 6189 metres. La cap del Cau de Pineda, Lluna Martí, és una de les integrants de l'equip que ha assolit l'objectiu de fer aquest cim just a la serralada de l'Everest i el K2

L'equip ha fet el cim des del camp base, a 5000 metres d'alçada per superar uns 1200 metres de desnivell. L'equip ha hagut de superar una paret de gel de 280 metres d'altura i una zona de grans esquerdes. L'equip va començar l'atac al cim a la 1 de la matinada amb molt bona climatologia i amb totes les mesures de seguretat pròpies de fer un cim d'aquestes característiques. Les temperatures han estat de 30 graus sota zero però tot l'equip s'ha mostrat en tot moment amb forces per fer el cim. L'escalada final ha estat una carena aèria de 50 centímetres d'amplada i 8 metres de llarg que condueix directament fins el cim.

En un missatge des del camp base, a la tornada, tot l'equip s'ha mostrat emocionat del repte aconseguit. La Lluna Martí diu en el seu missatge que el paisatge els ha deixat sense paraules.

També destaquen que 3 equips més, del Japó, el Canadà i de la Gran Bretanya van decidir fer marxa enrere per l'esgotament dels seus integrants.

També diu en el seu missatge que 'han enviat els millors desitjos de pau i salut per a tothom, sobretot per un cap del Cau de Pineda que es recupera a l'hospital d'un greu accident'. Segons diu la Lluna Martí al seu missatge, 'el procés per fer un cim és dur, però només es pot tirar amunt per arribar-hi'. També diu que 'mai havia estat tant terriblement cansada i, a la vegada, tant immensament feliç'.

L'equip Montaltreck torna divendres a Barcelona

L'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda es mostra orgullós d'aquesta fita. "Lluny de la necessitat de fer accions tant espectaculars com aquesta, ens quedem amb la idea de l'esforç, la tenacitat i el compromís en la nostra tasca diària amb els infants i en assolir els reptes que ens marquem. Aquest és el nostre objectiu. No haver fet el cim tampoc no hauria estat un fracàs. Senzillament, no és tant important el punt on has d'arribar, sinó el camí fet. És aquí on has après, veritablement.

Només podem quedar meravellats de la gesta que ha fet la Lluna, però també sabíem que ho faria. Ara, quan torni, es posarà la camisa de Llops i Daines -la seva branca del Cau- i començara a fer jugar els nens i nenes i a ensenyar-los a conèixer el nostre país, com ningú no ha fet encara.

Estem emocionats. Senzillament."


Comparteix