Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

10.12.2013

Camí dels Escoltes - AE Montnegre

Trucs Montnegre obrint camí



L'últim any, l'Agrupament Escolta Montnegre de Calella ha estat treballant per l'obertura d'un camí per poder accedir a la Serralada del Montnegre i que evités la carretera BV-5126, popularment coneguda com la "carretera nova". Aquest camí va des del Coll de l'Era d'en Móra (antic abocador) fins a ca l'Estolt passant per la Font de la Guineu. És un corriol per a caminants i ciclistes. D'aquesta manera evita, gairebé en tot moment, pistes per on hi ha circulació de vehicles.

Aquest camí es podria dividir en dues parts:
  • Del Coll de l'Era d'en Móra fins a la Font de la Guineu.
  • I de la Font de la Guineu fins a ca l'Estolt, creuant el Sot de l'infern, seguint el curs del Torrent de ca l'Estolt i passant per l'antiga mina d'aigua d'aquest mas. 
Pel que fa la segona part del camí, ja fa un temps que està oberta gràcies a l'acció dels Amics Escoltes del Montnegre i l'Agrupament Escolta Montnegre. Però faltava fer la primera part. Per obrir el tram que mancava feia falta l'ús d'una maquinària adequada. Per això, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Calella, durant els dies 25 i 26 de novembre de 2013, s'han obert 170 metres nous d'aquest corriol. D'aquesta manera el camí ha quedat completament enllaçat i ja és operatiu.

Moltes felicitats per la feina feta!


Comparteix