Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

18.02.2020

L'equip de gènere de la Demarcació de Girona ja està en marxa!



L’equip de gènere de la Demarcació de Girona ha iniciat el curs 2019-20 amb molta energia realitzant diverses activitats en alguns dels caus de la demarcació.

Una de les primeres activitats que ha dut a terme l’equip ha implicat els Llops i Daines del’AEIG Montagut de Santa Susanna. La branca ha participat en un taller de sexualitats on han posat nom a molts conceptes, obrint la mirada i resolent molts dubtes.

L’equip també ha visitat l’AEIG Sant Cugat de Salt. Allà la unitat de Ràngers i Noies Guia ha descobert les limitacions i mancances del sistema sexe-gènere binari en companyia de l’Alan,que ha compartit la seva experiència com a noi trans, fent replantejar un munt de coses a tota la unitat. A més,l'equip de caps d'aquest agrupament ja havia conegut l'equip de gènere. Durant l'inici de curs, el consell de caps van aprofitar el moment per fer una diagnosi de l'agrupament i van omplir el formulari d'anàlisi de la demarcació en perspectiva de gènere.

L'AEIG La Claca, de Cassà de la Selva, també ha dut a terme dues activitats amb l'equip de gènere: En primer lloc la branca de Llops i Daines de l'agrupament varen treballar la construcció de la nostra identitat de gènere, i en segon lloc, la branca de Truc, van aclarir els conceptes bàsics de la perspectiva de gènere i van treballar els privilegis i les masculinitats.

La darrera activitat que ha realitzat l’equip ha estat amb els Castors i Llúdrigues de l’AEIG Sant Pere de Figueres, que van poder construir i desconstruir les cases dels estereotips i rols de gènere, descobrint que totes i tots podem fer el que més ens agradi.

A més de les activitats que s’han realitzat en els agrupaments, el passat 20 de desembre l’equip també va participar a l’acte de la Llum de la Pau a Fornells de la Selva, organitzat perl’AEIG Pas d’en Pou, llegint un manifest durant la celebració.


Comparteix