Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació Nord-Occidental

Demarcació Nord-Occidental

Notícies

05.02.2021

En temps de pandèmia... NORD-OCCIDENTAL diu la seva! (AEiG Mestre Güell Roger de Llúria)



"No entenem el perquè durant la setmana ens podem relacionar amb la capital de la comarca i durant els caps de setmana no"

 AEiG Mestre Güell Roger de Llúria

A continuació teniu els testimonis i opinions d'un cap i una mare de l'AEiG Mestre Güell Roger de Llúria, de Tàrrega. En ells reflexiones sobre com les mesures de confinament municipal, aplicades al retorn a les activitats de lleure presencials a finals del passat novembre, van afectar el dia a dia de l'agrupament.
 
Marc Miquel Roquet, cap de l’AeiG Mestre Güell Roger de Llúria

Soc de Rocafort de Vallbona, que està situat a uns 14 km de Tàrrega. Considero que el confinament municipal durant els caps de setmana és una de les mesures que no tenen cap sentit per aturar la pandèmia. Entenc que s'hagi de reduir la mobilitat per evitar la propagació del virus però, a les persones com nosaltres que vivim en un poble de 100 habitants on no hi ha ni botigues on anar a comprar allò que ens fa falta ni, per exemple, jovent amb el que relacionar-se, ens estan tallant bastant les ales. No entenem el perquè durant la setmana ens podem relacionar amb l'ambient de la capital de la comarca i durant els caps de setmana no, si la nostra manera de fer-ho és la mateixa. Així doncs entenc que pugui existir el confinament comarcal quan el risc de rebrot és molt alt, ara bé, tancar la gent dins el seu municipi limita molt l'estil i la qualitat de vida d'alguns, que des del meu punt de vista no es tenen en compte en moltes situacions.
 
Montse, mare d’una Noia Guia de l’Agrupament
 
La nostra filla forma part de la branca Ràngers i Noies Guia de l'Agrupament Mestre Güell Roger de Llúria de Tàrrega, per motius personals aquest any no vivim a la capital, sinó en un poblet que es troba a 10 minuts de Tàrrega. La nostra filla fa totes les activitats i va a l'escola a Tàrrega diàriament. Degut a la problemàtica de la COVID hem anat patint diversos confinaments com tota la societat, però aquests confinaments municipals a famílies com la nostra fan que no puguem estar en les mateixes condicions que la resta de persones de la nostra població. Com que la nostra residencia actualment es al poble, doncs no podem sortir sinó es per un dels motius autoritzats i anar al CAU no es un d'ells, fet que fa que la nostra filla no pugui gaudir de l'experiència amb tot el que suposa, a diferencia dels seus companys de branca, només pel simple fet de viure en una altre municipi. Sabem que es difícil gestionar tot plegat, però ens agradaria que es fiques una mica de coherència alhora de prendre determinades mesures.

 


Comparteix