Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació Nord-Occidental

Demarcació Nord-Occidental

Trepitjades 2020 (virtuals)


 


La temàtica de les trepitjades 2020 és la mort i el dol, i va ser decidida a la RAPE de novembre després de recollir les propostes dels agrupaments de la demarcació. 
Malauradament, en la situació actual el treball de la mort i el dol pren més importància que mai. La situació de crisi sanitària ens ha apropat de forma sobtada i exponencial a la realitat de la mort, sigui de forma directa o indirecta, i en aquestes circumstàncies saber gestionar el dol és molt important.


 

La mort i el dol

En general a ningú ens agrada parlar de la mort i segueix sent un gran tabú en la societat.
A vegades la por a no saber què dir, què fer, fa que no abordem el tema amb naturalitat, que defugim de la resposta.
Si no permetem que els sentiments amarin les nostres relacions, estem impedint una bona comunicació i per tant el creixement saludable dels menuts i l’adaptació al canvi dels grans.

Quan hi ha una pèrdua, totes i tots necessitem un temps i un espai per readaptar-nos a la vida, aquest procés és el dol.

Quan parlem del dol per una mort ens referim al buit, a l’enyor, al dolor que aquesta mort comporta.
Hem de tenir en compte que a més del dolor cal sumar l’absència i, per tant, l’adaptació a una nova situació i als canvis que inevitablement es donaran.

Cal viure les emocions i poder expressar els sentiments. Cada dol és únic i no hi ha receptes, sorgeixen multituds d’emocions com tristesa, angoixa, solitud, apatia, ràbia, por, culpa, enyorament, etc.
Totes les persones tenim reaccions úniques, ja que la vivència és molt personal, però a poc a poc i al llarg d’un temps anirà minvant si es gestiona d’una forma saludable.

(Fragment extret de la “Guia sobre la mort i el dol: eines per abordar la mort al cau” de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.)

 

Com funcionen

Els i les caps de la Demarcació Nord-Occidental es trobaran enguany un total de 6 parades més una activitat de benvinguda i tancament.
Estan pensades per poder-les fer de forma individual però es recomana fer-les amb més persones, ja que el fet de compartir experiències, pensaments i opinions és un dels elements claus i definitoris de les trepitjades.
Enllaç a la notícia: https://demarcacions.escoltesiguies.cat/nord-occidental/article/6651/trepitjades-virtuals-a-nord-occidental


Documents

Comparteix