Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

19.06.2014

El 14 i 15 de juny va tenir lloc la formació dels Casasl d'estiu Mestre Morera i Guinardó 2014



La formació per als monitors i monitores del dos Casals Escolta promoguts per la Demarcació del Barcelonès va tenir lloc el passat cap de setmana del 14 i 15 de juny a les escoles acollidores; Mestre Morera i Escola Guinardó.

La formació començava per als monitors i monitores del Casal Mestre Morera el divendres 13 de juny al vespre al CEIP Mestre Morera, on es van trobar amb famílies, pares, mares, professorat i alumnes en el marc de l'acampada al pati que organitza l'escola. En aquest espai van poder conèixer les familíes i els infants tot fent activitats de presentació del casal i sopant plegats. A més a més, la Noemí - directora de l'escola- va posar en context als monitores i monitores del barri on treballen i les seves particularitats.

Pels monitors del Casal Guinardó la formació començava ben d'hora ben d'hora dissabte al matí a l'Escola Guinardó. Els va rebre la Marta - directora de l'escola - que els va fer una visita per les instal·lacions i una breu explicació de les peculiaritats de la seva escola.

A les 10h del matí es van trobar els monitors d'ambdós casals. En aquest moment, la formació va comptar amb la participació de l'Àngels Planells que va introduir què és l'escoltisme i el guiatge, què ha significat i quina és la història del projecte de casals. Aquesta sessió va servir per veure les diferències entre un casal "tradicional" d'un casal escolta. Després l'Equip de Casals va explicar el funcionament i l'organització dels casals i els objectius generals del projecte.

Després de dinar va començar la part més creativa! Entre tots els monitors i monitores van escollir l'eix d'animació que ambientarà tots els casals. A partir d'aquí, els monitors es van dividir per casals per poder fixar els objectius específics i fer una pluja d'idees de les sortides, descobertes i projectes que veien interessants per realitzar durant els casals.

La formació va durar fins l'hora de dinar de diumenge. Durant tot el matí, monitors i monitores van treballar amb el dossier de casals, creant les activitats més concretes de cadascun dels dies.

Ara només falta posar-ho en pràctica! Els casals començaran els propers 25 de juny (Guinardó) i 30 de juny (Mestre Morera)



Comparteix