Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

24.05.2017

En marxa els Casals d'Estiu Escolta, que faran d'aquest...un estiu inoblidable!!



El projecte de casals d’estiu escolta de la Demarcació del Barcelonès  creix un any més!

Aquest any es realitzaran dos casals, un a Ciutat Meridiana a l’escola Mestre Morera i l’altre al barri del Carmel a l’escola Les Coves d’en Cimany.
 
Els dos Casals es faran durant l'última setmana de juny i tot el juliol i estan oberts a infants i joves de 3 a 12 anys d’aquests dos barris amb la voluntat de reforçar el contacte amb la ciutat i del seu entorn mitjançant descobertes d'entitats, d'espais verds, de la gent del barri i de la immensitat d'espais desconeguts que ens ofereix Barcelona.

Es treballarà a través de petits projectes perquè els infants siguin realment els protagonistes del Casal i es potenciarà que els nens i nenes siguin proactius, que decideixin què volen fer, creant i inventant ells mateixos jocs nous i fent volar la imaginació. Tot això, lligat a través d’un eix d’animació que serveixi de motivació per a tots i totes.

CASAL D’ESTIU ESCOLTA ZONA NORD

 Aquest any, el casal de Ciutat Meridiana, canvia de nom! La idea és que el casal sigui un espai de trobada i de referència per tots els infants de la Zona 
Nord, independentment de l'escola on vagin durant el curs. Per això, es dirà 
Casal d'Estiu Escolta Zona Nord! 

A més a més, cada any participem de l'Acampada al Pati de l'escola Mestre Morera! És un espai on els monitors i monitores del casal dinamitzen activitats pels infants de l'escola. És un bon moment per conèixer l'espai, les famílies i els infants del barri! Aquest any, l'activitat girarà al voltant d'una llegenda sobre l'origen de la vida!! 

I, ep! Aquest any, el casal bat records d’inscripció i ja son més de 75 infants inscrits!
 




CASAL D’ESTIU ESCOLTA COVES D’EN CIMANY

Aquest 2017, celebrem el tercer aniversari del Casal d’Estiu Escolta Coves d’en Cimany! 

I est em molt contentes d’haver consolidat aquest projecte. Però encara estem felices de saber, que ben a prop, tenim un agrupament que es va fent més gran i fort; l’AEiG El Carmel! 

En aquesta escola també participem d’una activitat que organitza l’AFA! És l’arrossada popular! Infants, monitors i monitores, famílies, professorat, compartim tot un matí de jocs, on ens coneixem i fem cohesió.


Aquest any, més de 95 nens i nens participaran del casal!




 



FORMACIÓ DE L’EQUIP DE MONITORES 

La formació de l’equip de monitores que treballaran als casals és un moment molt important per la Demarcació del Barcelonès. És per això, que el passat cap de setmana 20 i 21 de maig, vam fer una trobada entre els més de 30 monitors que treballaran al casal i l’Equip Casals.

Va ser un bon moment per conèixer-nos, posar-nos cara, agafar confiança! I també per saber què és i per què es important fer un casal que tingui metodologia escolta, aprendre i compartir diferents eines per la inclusió o analitzar i reviure situacions que ens poden passar durant el casal a fi de resoldre-les de la millor manera possible.

També hi va haver temps per imaginar quin serà l’eix d’animació, quin seran els personatges principals! Per fer pluja d’idees de llocs on fer sortides i descobertes, per pensar i somiar quines activitats faran que aquest estiu sigui inoblidable per tots els infants que participin dels casals!



Comparteix