Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Notícies

08.09.2020

Tornavís Teatre i Càritas Tarragona reben l'1% ordinari i l'1% extraordinari del curs 2019-2020



Enguany els argupaments i equips de la demarcació de Tarragona han mantingut la donació de l'1% ordinari. Com a novetat, van decidir obrir convocatòria extraordinària en motiu de la crisi de la COVID-19, amb l'objectiu de recolzar a projectes amb impacte directe col·lectiu en risc d’exclusió social, degut a la crisi de la COVID-19.

La Taula de Secretariat i Administració (TASA), vehiculadora de la resolució, va decidir resoldre les dues convocatòries atorgant la donació als següents projectes:
  • Atorgar l'1% ordinari al projecte "Cap de setmana cultural" presentat per l'entitat Tornavís Teatre, englobat dins del seu 10è aniversari. En aquest projecte l'entitat té previst celebrar el 10è aniversari de l’entitat dedicant deu representacions teatrals reivindicatives a deu causes socials i de crítica a la societat, així com un cap de setmana cultural (projecte que ens ocupa) que recull diverses activitats com actuacions, xerrades, balls i vermut. L'import adjudicat és de 263,45€.
     
  • Atorgar l'1% extraordinari en motiu de la crisi de la COVID-19 als projectes "Suport Parroquial" i "Esmorzar i caliu" de Càritas Interparroquial de Tarragona. Els projectes estan adreçats a persones vulnerables, sense recursos econòmics, sense llar, i amb altres tipologies de risc d'exclusió social. L'entitat posa de manifest que la situació derivada de l'actual emergència sanitària per la COVID-19 ha implicat per una part l'aparició de nous casos de persones necessitades per pèrdua del seu lloc de treball o font d'ingressos, i per l'altra part un major nivell de vulnerabilitat i precarietat en aquells casos que ja patien anteriorment una situació de marginalitat. L'import adjudicat és de 263,45€.
    • Al projecte de Suport Parroquial es proveeix directament a un número important de persones i famílies en situació vulnerable dels aliments i productes bàsics, d'atenció a despeses de vestir, d'habitatge, d'escolaritat i d'altres urgències derivades de la seva situació de precarietat.
    • Al projecte d'Esmorzar i caliu s'ofereix diàriament un àpat a un conjunt de 100 persones vulnerables i sense sostre, que es realitza al c/Peixateries Velles de Tarragona.


Comparteix