Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Notícies

25.07.2023

A la demarcació ens formem! Monitores, directores i monogràfics curs 22-23



Aquest curs 2022-2023 ha estat un curs on els caps de la demarcació de Tarragona hem estat en plena forma. Ens hem trobat, hem jugat plegats i... també ens hem format per poder millorar la nostra tasca educativa.

Vam començar el curs amb una Foca 0 o Foca Inicial (formació monogràfica per a caps noves) el matí de l'Assemblea, el 5 de novembre de 2022 a Solivella. Un total de 49 caps de primer any de 10 agrupaments diferents van donar els primers passos en la formació de monitoratge en el lleure. Van conèixer els altres agrupaments de la demarcació, l'estructura de demarcació i de MEG i com ser un cap ideal, entre altres. Volem agraïr a la Laura, la Núria, la Maria, la Iman, la Mar i la Núria per ser les formadores d'aquest espai que vol ajudar a iniciar la vida de cap a l'escoltisme.

El que anomenem FOCA (Formació de Caps) és el nostre curs oficial i reconegut per la DGJ de Monitoratge en el lleure. Enguany hem tornat a tenir dos torns; això explica la bona salut de la demarcació i les ganes que tenen els i les caps de formar-se per ser unes bones caps. Un total de 39 focaires van iniciar una formació que va finalitzar al març amb un balanç ben positiu. D'aquestes, un total de 26 persones van tramitar, tot obtenint 26 carnets nous de monitoratge a la demarcació. La resta tenen 3 anys de marge per tramitar. Bona feina a totes! Volem agraïr la feina feta a l'Elvira, l'Ester, la Farners, la Marina, l'Olivia, en Damià, la Marina i l'Eduard per formar amb tanta qualitat a les noves monitores de la demarcació.

La Formiga, dividida en dos mòduls que es realitzen en dos cursos, forma als nostres voluntaris per al títol de Direcció en el lleure. En el primer mòdul, el Mòdul Persona (que gestionem des de demarcació) hem tingut 17 formigaires de 9 agrupaments diferents. Volem agraïr a la Berta, la Júlia, la Lídia i la Clara per la feina feta amb tant d'amor com a formadores. 

La Formiga s'acaba amb el Mòdul Gestió, gestionat directament des de l'Escola de Formació de MEG. Ena quest mòdul hem tingut 10 formigaires dividits en els 4 torns que es van obrir. Durant tot el curs hem tingut un total de 6 tramitacions de direcció, així que a la demaració comptem amb 6 noves directores. Enhorabona!

Finalment, i no menys important, ens hem format amb els cursos monogràfics que ofereix l'Escola de Formació de MEG. Concretament als monogràfics de: Joc, Lideratge Personal, Gestió i ForTRUC. Us animem a totes a apuntar-vos el curs que ve a aquestes píndoles formatives interessantíssimes i ben enriquidores.

Tanquem un curs de formació ben farcit de contingut. De ben segur que el curs que ve el reprendrem ben ple de formands i amb ganes de formar-se i millorar el dia a dia dels caus.
 


Comparteix