Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Qui som?

La Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una de les 8 divisions territorials que conformen MEG i engloba les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. Actualment la nostra demarcació fa més de 50 anys que està en funcionament, i té 12 agrupaments. La seva seu està ubicada a Valls.


Els agrupaments o caus són les entitats locals on s’efectua l’activitat educativa, i funcionen amb autonomia a partir d’un projecte educatiu i organització propis. En formem part uns 950 infants i joves i més de 250 voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.
 

Quines funcions duem a terme?

Coordinem els diversos agrupaments i els donem suport a través dels espais de trobada entre els representants dels caus i equips de la demarcació. Fem seguiment del funcionament dels agrupaments i els donem suport administratiu i pedagògic. Enllacem els agrupaments de la demarcació dins l’estructura general de MEG i els representem davant les institucions.
Oferim una proposta de formació adreçada a totes les persones que fan de cap, o tenen altres responsabilitats a MEG, a través de l’escola de formació pròpia. Amb aquests cursos es poden obtenir les titulacions de Monitor/a i Director/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil.  
 

Organització:

La Demarcació està formada per diversos equips que concreten el suport logístic, pedagògic i la formació dels caps.
L’Equip de Demarcació està format per 8 voluntaris escollits per assemblea que treballen en equip al servei dels agrupaments i equips, i liderant i coordinant les diferents funcions de la demarcació. També hi ha altres equips formats per voluntaris provinents dels diferents agrupaments que s’encarreguen dels diversos projectes de la demarcació. Tots ells es reuneixen en espais de trobada i decisió entre els responsables dels agrupaments i els equips, per tal d’intercanviar, planificar i avaluar el treball compartit i en xarxa.
 


Minyons Escoltes i Guies

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones conscients, actives i compromeses amb la societat.

Som 14.000 infants i joves en més de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 som voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.

Formem part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que agrupa 20.000 escoltes i guies al nostre país i que és reconeguda per les organitzacions internacionals del moviment escolta i guia. Amb 40 milions de membres arreu del món, l’escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta.

Tenim una Escola de Formació pròpia, on cada any centenars de persones obtenen títols oficials de monitor/a i director/a de lleure gràcies a les formacions vivencials que oferim formadors i formadores voluntaris.

També gestionem Campaments i Més, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la nostra botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Escoltes i Guies.


Comparteix